Nyt fra branchen

Bofællesskab med 25 andele i Farum

Illustration: Urban Power-arkitekter.

Urban Power-arkitekter har tegnet bofællesskab, der bygges ved den gamle Stavnsholt Landsby. Bofællesskabet er nu på udkig efter de sidste indflyttere.

Bestyrelsen for et kommende bofællesskab i Stavnsholthave har valgt at udvikle projektet helt uden developer. Det vil sige, at andelsboligforeningen selv har stået for køb af grund og udvælgelse af arkitekter.

Urban Power-arkitekter har tegnet bofællesskabet, som bygges i det østlige Farum ved den gamle Stavnsholt Landsby, kun 700 meter fra Furesøen, skriver bofællesskabet i en pressemeddelelse.

Det bliver rækkehuse, som varierer fra 85 til 135 kvm og som opføres i en hesteskoformation med et fælleshus på 168 kvm med plads til venner og familie på besøg.

Husene har adgang til grønne fællesarealer og ligger tæt på Hillerødmotorvejen og offentlig transport. I alt kommer området til at huse ca. 70 beboere.

Byggeprojektet kommer til at koste mindre end 100 millioner kroner og bliver DGNB-certificeret og lever dermed op til de strengeste krav om bæredygtighed igennem byggeprocessen og materialer.

Plan1 Cobblestone Architects leder byggeriet og står for udbudsmaterialet. Byggeriet bliver skudt i gang i løbet af sommeren. Se mere på Stavnsholthave.dk.

Illustration: Urban Power-arkitekter.

På jagt efter efter beboere
Indtil videre har foreningen fundet og skrevet kontrakt med 19 af de 25 andelsboligejere, som senest i december 2021 flytter ind i bofællesskabet.

Lige nu er man på udkig efter de sidste seks indflyttere. Og det er lidt af en kabale, der skal gå op, forklarer Bjarke Petersen, bestyrelsesformand for Stavnsholthave.

– I forhold til de sidste andelshavere er vi specifikt på udkig efter yngre par, formentlig fra 25 og op til 50 år, med børn. Altså folk som har lyst til at deltage i et fællesskab sammen med andre, siger Bjarke Petersen og fortsætter:

– Målsætningen med bofællesskabet er at etablere en divers sammensætning af både unge og gamle med blandede baggrunde og interesser. Vi skaber et åbent miljø, hvor vi møder nye og anderledes mennesker, som hver især bidrager med noget nyt. Det giver en spændende dynamik med kvalitet og liv i beboernes hverdag.

 

Illustration: Urban Power-arkitekter.

Læs mere om bofællesskabet