Nyt fra branchen

Bjerg Arkitektur får bæredygtigheds-platin for børnehave

Foto: Bent Skaarup Lindhardt.

Bjerg Arkitekturs Karolinelund børnehave i Aalborg Kommune har som Danmarks første børnehave opnået Green Building Council Denmark - DGNB Platin status.

Bjerg Arkitekturs Karolinelund børnehave har som Danmarks første børnehave opnået Green Building Council Denmark – DGNB Platin status, hvilket er den højeste medalje inden for DGNB-systemet, skriver Bjerg Arkitektur i nyhederne.

Projektet er kendetegnet ved en stor bredde i de bæredygtige tiltag, så det både handler om energi, levetid og totaløkonomi, men også om, at en bygning til børn dybest set bør udformes, så klimavenligt og naturligt som muligt. Børnehaven er opført i træ, både i konstruktion og facade, samt grønt tag, hvilket understreger byggeriets formsprog, hvor overgangen mellem ude og inde udviskes. Arkitekturen er designet til at tage hensyn til børnene og deres leg – fremfor at børnene skal tage hensyn til bygningen i deres leg.

 

Foto: Bent Skaarup Lindhardt.

Udvendig er børnehaven et diskret lille grønt bakkedrag på det område, hvor det gamle Tivoli lå. Børnehavens bæredygtige facade med træprofiler og grønt tag smelter ind i det centrale fællesrum i børnehaven, der visuelt flyder ud i det grønne legelandskab. Også indvendigt er arkitektur, pædagogik, natur, leg og læring smeltet sammen, hvilket giver fleksible rammer, så der skabes plads til både små og store fællesskaber. Indretningen giver både afsæt for spontan leg og mere planlagte læringsaktiviteter med fokus på bæredygtige tiltag i form af læring om energi, økologi, cyklusser m.m.

 

Foto: Bent Skaarup Lindhardt.

Projektet er kendetegnet ved en stor bredde i de bæredygtige tiltag, så det både handler om energi, levetid og totaløkonomi, men også om, at en bygning til børn dybest set bør udformes, så klimavenlig og naturlig som muligt.

Læs også hos Green Building Council

 

Følgende projekter har opnået platin:

Gladsaxe Company House
Karolinelund Børnehave
Administrationscenter Skanderborg
Middelfart Rådhus

 

Foto: Bent Skaarup Lindhardt.

 

 

 

 

 


 

 

 

 


Fakta

Byggeår: 2016, 2017
Ydelse: Arkitektrådgivning, Energirådgivning & Energidesign, Projektering
Pris: 11.000.000 kroner
Areal: 850 kvm
Entrepriseform: Totalentreprise
By/Placering: Aalborg
Bygherre: Aalborg Kommune
I samarbejde med: Lund & Staun, By+Land, MOE
Bjerg Arkitekter: Marie Mølgaard Vinther,Mark Krebs,Nicolai Lundholm Jensen