Nyt fra branchen

BIG bag verdens mest miljøvenlige møbelfabrik

Illustration: BIG.

Nogen skal gå forrest, skriver det norske møbelfirma Vestre, der bygger verdens mest miljøvenlige møbelfabrik i en skov i Norge. Byggeriet er tegnet af BIG.

Vestre, en familieejet producent af udemøbler i Norge, kan nu se frem til et 6.500 kvm stort domicil, The Plus, som er tegnet af Bjarke Ingels Group, BIG.

Det er den største investering i norsk møbelindustri i flere årtier, og fabrikken vil blive et globalt udstillingsvindue for bæredygtig og højeffektiv produktion. Spektakulær arkitektur, besøgcenter og oplevelsespark vil desuden bidrage til at udvikle Magnor til en attraktiv destination for besøgende fra hele verden. Således skal Vestre inspirere flere til at tage del i den grønne omstilling, skriver Vestre i nyhederne.

Illustration: BIG.

Vestre har over 70 år på bagen og har langsigtet bæredygtighed som hjørnesten i alle sine produkter, der omfatter urbane udemøbler som bænke, affaldsløsninger og cykelstativer.

 

Illustration: BIG.

Sharing is caring
I modsætning til mange traditionelle industribyggerier, er The Plus et projekt som stolt åbner op og viser produktionen og arkitekturen. Gennom Vestres besøgscenter vil der tilbydes guidede omvisninger. Store vinduespartier i alle fløje gir indblikk i alle dele av fabrikken på alle døgnets tider. På de udvendige ramper kan publikum bevæge sog op og få overblik både ind i bygget og over skogen. Byg som opnår Outstanding-sertifikat forplgter sig til vidensdeling gennem ”Grønn Byggallianse og BRE”, skriver Venstre i nyhederne.

 

Illustration: BIG.

Læs mere om filosofien bag The Plus

 

Læs også artiklen omTHE PLUS i Forbes