Nyt fra branchen

BIG bag klimaneutral fremtidsby

Illustation af Squint Opera.

I samarbejde med Toyota skal BIG tegne en fremtidsby tæt ved bjerget Fuji i Japan.

BIG skal sammen med Toyota udvikle en prototype på en fremtidens by. Byen skal bygges på et 708.000 kvm areal ved Japans højeste bjerg, Fuji, skriver BIG i en pressemeddelelse.

– I Higashi-Fuji, Japan, har vi besluttet at bygge en fremtidens prototype på en by, hvor mennesker bor, arbejder, spiller og er en del af et levende laboratorium, siger Akio Toyoda, administrerende direktør, Toyota Motor Corporation.

– Forestil dig en smart by, der giver forskere, ingeniører og forskere mulighed for frit at teste teknologi såsom autonomi, mobilitet som en service, personlig mobilitet, robotik, tilsluttet teknologi til hjemmet, AI og mere, i et miljø i den virkelige verden. Dette er en virkelig unik mulighed for at skabe et helt samfund eller ”by” fra bunden af ​​og give os mulighed for at opbygge en fremtidens infrastruktur, der er digital og bæredygtig og drevet af Toyota’s brændstofcelle-teknologi.

Med udgangspunkt i traditionel japansk håndværk opføres byggeriet primært i træ, og boligerne bliver forsynet med egne robotter, der skal hjælpe beboerne med hverdagens opgaver.

– The Woven City er designet med henblik på at give teknologien mulighed for at styrke byrummet som et mødested og styrke forholdet mellem mennesker, siger Bjarke Ingels fra BIG.

Byggeriet vil bliver påbegyndt i 2021, og i første omgang skal 2.000 Toyota-ansatte og tidligere ansatte flytte ind i byen, der både får boliger, butikker og erhverv.

Bygggerierne forsynes med solceller i tagkonstruktionen og skal sammen med brint og geotermisk energi skal forsyne byen.

 

Illustration: BIG-Bjarke Ingels Group.
Illustration: BIG-Bjarke Ingels Group.
Boligerne i byen tester ny teknologi såsom robotten i hjemmet for at hjælpe i dagligdagen. Disse smarte hjem drager fordel af fuld tilslutning ved hjælp af sensorbaseret AI-teknologi til at udføre funktioner, herunder automatiske fødevareleverancer, afhentning af vasketøj eller tømning af papirkurven, mens der kan nydes en spektakulær udsigt over Mt. Fuji. Illustration: BIG-Bjarke Ingels Group.
Den rekreative promenade er optaget af mikromobilitetstyper som cykler, scootere og andre former for personlig transport, inklusive Toyotas i-Walk. Den fælles gade giver beboerne mulighed for frit at slynge sig med en reduceret hastighed gennem natur og rum. Illustration: BIG-Bjarke Ingels Group.
Illustration: BIG-Bjarke Ingels Group.
Illustration: BIG-Bjarke Ingels Group.
Illustration: BIG-Bjarke Ingels Group.
Illustration: BIG-Bjarke Ingels Group.

Se video om den nye by

Se Toyota’s web om byen

 

 


Fakta

Name: Toyota Woven City

Type: Commission

Size: 175 acres / 708,200 m2

Location: Susono City, Shizuoka, Japan

Client: Toyota Motor Corporation + Kaleidoscope Creative

Collaborators: Squint Opera, Mobility in Chain, Atelier Ten

 

 

BIG – BJARKE INGELS GROUP

Partners-in-Charge: Bjarke Ingels, Leon Rost

Project Manager: Yu Inamoto

Project Leader: Giulia Frittoli

Team: Agla Egilsdottir, Alvaro Velosa, Brian Zhang, John Hein, Joseph Baisch, Mai Lee, Margherita Gistri, Nicolas Lapierre, Peter Sepassi, Raven Xu, Samantha Okolita, Shane Dalke, Thomas McMurtrie, Yi Lun Yang, Nasiq Kahn, Jeffrey Shumaker