Nyt fra branchen

Bæredygtigt PensionDanmark-byggeri

Fra venstre: Torben Dahl (MT Højgaard), Mette Qvist (direktør Green Building Council), Jens Breinholt (PensionDanmark), Mikael Heegaard (MT Højgaard), Elnaz Ehsani og Stephanie Carr (DGNB-konsulenter, MT Højgaard), Niels Johne (PensionDanmark). Foto: Simon Klein-Knudsen.

PensionDanmarks nye boligbyggeri Hummeltofteparken er blevet bæredygtighedscertificeret med DGNB Guld.

Hummeltofteparken, der ligger på Hummeltoftevej i Sorgenfri i Virum, har fået tildelt DGNB Guld-certificeringen af Mette Quist, der er direktør i Green Building Council Denmark, som står for certificeringsordningen i Danmark. DGNB er en af verdens førende standarder, når det gælder bygningers bæredygtighed, skriver PensionDanmark i en pressemeddelelse.

Hummeltofteparken er tegnet af arkitektfirmaet Mannik & Storm og Werk Arkitekter.

Ejendommen får blandt andet topscore for materialernes miljømæssige kvaliteter, udearealerne og for de grønne tage med solceller.

– Vi er meget glade for DGNB Guld-certificeringen, da vi som bygherre og ansvarlig investor lægger stor vægt på den miljømæssige, sociale og økonomiske bæredygtighed. Beboerne i Hummeltofteparken kan glæde sig over et hjem med sundt indeklima med gode lysforhold – og ikke mindst innovative og klimarigtige kvalitetsløsninger i holdbare materialer, der bidrager til lav varmeregning, lave driftsomkostninger og god klima-samvittighed. De bæredygtige løsninger bidrager også til at gøre det til en god og langsigtet investering for PensionDanmarks medlemmer, siger direktør i PensionDanmark Ejendomme, Marius Møller.

Hummeltofteparken består af 151 kvalitetslejligheder og rækkehuse, hvor beboerne har let adgang til togtransport fra Sorgenfri Station og stisystemer til Sorgenfri Slotspark, Åmosen og Lyngby Sø. Der er også let adgang til et supermarked i ejendommens stueetage, der lige som den øvrige ejendom er DGNB Guld-certificeret.

 

 


Fakta Hummeltofteparken

Samlet 151 bæredygtige boliger fordelt på 21 rækkehuse (ejerboliger) og 130 lejelejligheder, hvoraf der er 10 ungdomsboliger, 92 familieboliger og 28 venne-boliger.

Areal: I alt 15.400 kvm boliger, butiksareal på 1.500 kvm samt kælder med parkeringspladser på godt 7.500 kvm
Samlet investering: 440 millioner kroner
Bæredygtighedscertificering: Forventet DGNB Guld
Beliggenhed: Hummeltoftevej, Sorgenfri i Virum
Bygherre og investor: PensionDanmark
Totalentreprenør: MT Højgaard
Arkitekter: Byggeri: Mannik & Storm – masterplanning og landskab: Werk Arkitekter
Salg og udlejning: Home, Virum

PensionDanmark har de seneste år opført og investeret i flere nyopførte erhvervsejendomme, som alle er, eller vil blive, DGNB-certificerede, når de står klar. Læs mere om PensionDanmarks arbejde med bæredygtige ejendomsinvesteringer.