Nyt fra branchen

Arkitema skal tegne akutsygehus og psykiatri

Projektgruppen bag det nye akutsygehus samlet for første gang.

Arkitema Architects har sammen med med norske Ratio Arkitekter som underrådgiver vundet opgaven med at skulle designe et op til 55.000 kvm stort sygehus på den norske vestkyst.

Arkitema Architects er blevet valgt til at stå for arkitektydelsen i forbindelse med etableringen af et nyt akutsygehus i den norske by Hjelset. Det er totalentreprenøren Skanska, der har udbudt opgaven med at tegne det op til 55.000 kvm store sygehus i Midtnorge, skriver Arkitema Architects i en pressemeddelelse.

Byggeriet har været undervejs på projektplan gennem flere år, og nu har Arkitema Architects, med norske Ratio Arkitekter som underrådgiver, vundet opgaven med at skulle designe det op til 55.000 kvm store sygehus. Sygehuset skal, udover alle de funktioner som et akutsygehus skal have, også have tilknyttet en ny psykiatrisk afdeling.

Byggeriet, der kommer til at hedde Akuttsjukehus Hjelset (ASH), kommer til at ligge på en naturskøn byggegrund ud til vandet og opgaven skal løses i et tæt samarbejde med totalentreprenøren Skanska, det offentlige Sykehusbygg samt den lokale sygehusorganisation Helse Møre og Romsdal.

– Vi er stolte og taknemlige over, at Skanska har valgt os som samarbejdspartner til dette vigtige projekt for hele området, og vi er ydmyge over for det store arbejde, som allerede er gjort i projektet. Det er et utroligt spændende projekt, hvor vi kan udfolde mange facetter af vores ekspertise indenfor sygehusbyggeri. Vi skal naturligvis videreføre de kvaliteter som allerede ligger i projektet, og samtidig glæder vi os til at videreudvikle og i sidste ende realisere det nye sygehus på Hjelset sammen med hele teamet, siger Partner og forretningsområdechef i Arkitema Architects, Anne Guri Grimsby.

– Med gode arkitekter og rådgivende bygningsingeniører på plads kan vi intensivere arbejdet. Målet er at udforme et fremtidssikret akutsygehus på bedst mulig måde, for patienter, pårørende og de ansatte og med de funktioner og den kapacitet som er vedtaget, siger projektdirektøren fra Sykehusbygg, Knut Ragnar Heimdal.

Allerede i denne uge flytter de første arkitekter ind på Skanskas kontor «Powerhouse» i Trondhjem, hvor Skanska, Sykehusbygg og Helse Møre og Romsdal har siddet sammen om projektet siden oktober. Byggestart for akutsygehuset er planlagt til efteråret 2020, og det forventes at være fuldt ibrugtaget i sommeren 2024.

 

Kort før jul kunne Arkitema Architects fortælle om en anden stor sejr på den norske vestkyst. I Trondhjem, 200 km mod nord, skal arkitekterne tegne en ny, bæredygtig stationsbygning i træ. 

 


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Skandinaviens femte største og Danmarks største arkitektvirksomhed med over 550 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

 

Her finder du Arkitema Architects:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge

Læs mere om Arkitema Architects mange projekter.