Nyt fra branchen

Arkitekter vil løse klimaudfordringer

Ny tv-serie sætter fokus på, hvordan bygger vi byer til et klima i forandring med stormfloder og skybrud. Arkifoto: Per Rehfeldt.

En ny tv-serie ”Vi bygger det væk”, skabt med støtte fra Statens Kunstfond, sætter fokus på danske arkitekters arbejde med at løse nogle af de største udfordringer lige nu.

Hvordan bygger vi byer til et klima i forandring med stormfloder og skybrud?

Bæredygtig arkitektur er på vej frem over hele verden, og danske arkitekter er i front.

En nye programserie ”Vi bygger det væk” vil over fire afsnit præsentere en række førende danske arkitekters forsøg på at udvikle nytænkende klimaløsninger. Programmerne er skabt med støtte af Statens Kunstfond Legat- og Projektstøtteudvalg for arkitektur 2014-2017.

Fra masterplan for Manhattan til legeplads i Kokkedal
“I programmerne møder vi sammen med vært Sonja Stockmarr danske arkitekter, der arbejder med nye løsninger rundt omkring i verden og herhjemme. Bjarke Ingels har lagt masterplanen for, hvordan Manhattan kan beskyttes, når havet stiger. I Kokkedal er Bølgepladsen både legeplads og skybrudsbassin. Og Klimaflisen er en dansk udviklet fortovsflise, der kan aflaste kloakkerne i alverdens storbyer”, skriver Statens Kunstfond i nyhedsbrevet.

I udsendelserne ”Vi bygger det væk” vi man desuden kunne møde arkitekterne Rikke Juul Gram (Schønherr), Flemming Rafn Thomsen (Tredje Natur), Anders Lendager, Mette Skjold og Rasmus Astrup (SLA), Kasper Guldager Jensen (GXN), Tue Foged (EFFEKT), Philip Hahn-Petersen (Habitats).

Tv-serien besøger også de nye byggerier og byudviklingsprojekter, og nogle af alle de borgere, byggefolk og beslutningstagere, der er med til at få det hele til at ske.

Programmet har premiere tirsdag 12. februar kl. 21.30 på DR K.

Efter programmerne har været vist på DR, vil de være frit tilgængelige via kunst.dk.

 


Læs mere om klima

Læs også om et nyt initiativ fra Statens Kunstfond, der skal styrke fællesskaber og fælleder.

“Hvordan bevarer og udvikler vi vores fælles ressourcer som vandet, landskabet og byens rum for fremtidens fællesskaber?
Og hvilke nye svar kan arkitekturen give?”