Nyhed

Arbejder for at holde humøret oppe

Dorthe Jørgensen er tillidsrepræsentant hos Friis og Moltke i Aarhus

Hos Friis og Moltke arbejder man hårdt for at bevare et godt psykisk arbejdsmiljø i krisen. Man holder virtuel fredagsbar og gør noget ekstra ud af Skype-møderne for at høre, hvordan det går hos folk

Af Bo Billeskov Grünberger

Ugentligt stemningsmøde

Dorthe Jørgensen er tillidsrepræsentant for Friis og Moltkes Aarhus-afdeling. Hun fortæller, at man hos Friis og Moltke ikke er ramt af ordrenedgang, så der har ikke været tale om nedskæringer eller lønnedgang. Udmeldingen fra ledelsen har været, at vi skal holde hjulene i gang og levere det, vi plejer, fortæller hun. De har derfor fokuseret på at holde humøret oppe hos medarbejderne.

– Jeg har en TR-kollega i vores Aalborg-afdeling. Vi har holdt et ugentligt møde med vores ledelse, hvor vi vejrer stemningen fra begge sider af bordet. Vi har heldigvis ikke haft ordremæssige nedgang, så det har handlet mest om, hvordan vi får etableret folk på hjemmearbejdspladserne, og hvordan vi kan holde produktionen i gang og modet oppe hos medarbejderne, siger Dorthe Jørgensen.

Virtuel fredagsbar

Hun har indtil videre ikke haft henvendelser fra sine kolleger om krisen, og det tilskriver hun det høje informationsniveau, ledelsen hos Friis & Moltke har forsøgt at opretholde. Der er virtuelle medarbejdermøder på tegnestuerne i Aalborg og Aarhus, hvor det handler om at høre, hvordan det går hos medarbejderne og fornemme, om folk har det godt, eller om de sidder med noget, som skal bringes videre til ledelsen.

– Vi holder virtuel fredagsbar, som en af mine kolleger har taget initiativ til. Vi holdt det første gang i fredags, og det er bare et skypemøde, hvor folk sidder med et glas vin eller øl og snakker om, hvordan det går. En sidder måske i sommerhuset, hvor vi får en virtuel tur, en anden laver et byggeprojekt, hvor vi får at se, hvordan det går med det, og vi får et lille kig ind i folks hjem og deres hverdag Det er alle, der kobler på – cheferne, praktikanterne, medarbejderne over en bred kam, og det giver en følelse af sammenhold og understøtter ”sammen hver for sig” begrebet
Inde på tegnestuen er der stadig nogen få, der sidder og arbejder. De har morgenbrød med og forsøger også at holde den gode stemning oppe. Og ved alle vores interne virtuelle møder bruger medarbejderne lidt ekstra tid til at holde humøret oppe.

Hvordan håndterer I det psykiske arbejdsmiljø på din arbejdsplads? Skriv gerne til os og fortæl, hvis I gør en ekstra indsats for at holde humøret oppe i denne tid.