Nyt fra branchen

Amerikansk prestigefyldt hæderspris til Tivoli Hjørnet   

AIA, American Institute of Architects tildeler Tivoli Hjørnet, tegnet af Pei Cobb Freed & Partners Architects, arkitekturprisen 2020.

Selv om det nu er tre år siden, at Tivoli Hjørnet med hotel, forretninger og Food Hall stod færdig fortsætter byggeriet med at få tildelt  internationale priser.

AIA, American Institute of Architects har netop offentliggjort den prestigefyldte liste over modtagere af arkitekturprisen 2020, og København og Danmark kan glæde sig over at være på listen med Tivoli Hjørnet, tegnet af Pei Cobb Freed & Partners Architects, skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Hermed kommer Tivoli Hjørnet i flot selskab. Blandt modtagerne af samme pris var de danske arkitekter BIG i 2019, der blev hædret for det spektakulære Tirpitz Museum på den jyske vestkyst. 

Tivoli Hjørnet er den ene af otte bygninger, der hædres med en 2020 Architecture Award. Kriteriet for at modtage hæderen er, at bygningen lever op til sit formål efter den højeste standard.

Tivoli Hjørnet, facaden mod Tivoli. Arkitekter Pei Cobb Freed & Partners

 

Juryen siger om Tivoli Hjørnet:

”Projektet er mesterligt udført idet det vækker harmoni og balancerer to modsatrettede udtryk. Det er imødekommende og charmerende og er blevet en selvstændig kraft i byen. Den kurvede gadefacade synes at ånde ubesværet mens den lægger op til at blive udforsket af de forbipasserende. Samtidig skaber havefacadens grønne kaskader af årstidens vækster det perfekte bagtæppe for den fortryllende have.” 

Tivoli Hjørnet åbnede i november 2017 på hjørnet af Bernstorffsgade og Vesterbrogade. Her afløste Tivoli Hjørnet en samling bygninger af meget forskellig alder og kvalitet og skabte en ny sammenhæng mellem Tivoli-haven og byen. Tivoli Hjørnet rummer værelser til Nimb Hotel, Tivoli Food Hall og andre spisesteder, gavebutik, spa og tagterrasse. 

– Vi er meget stolte over den amerikanske hæderspris og tager det som et stort skulderklap og kvalitetsstempel af vores ambitioner om at skabe langtidsholdbare løsninger, hvor vi både tager hensyn til forlystelseshavens traditioner og fornyelser, der står på skuldrene af kvalitet, siger Tivolis direktør Lars Liebst .

 

Grand Opening af Tivoli Food Hall 17. november 2017

De amerikanske arkitekter Pei Cobb Freed & Partners Architects med chefarkitekten Ian Bader i spidsen blev valgt fordi firmaet tidligere har vist, at de kunne designe bygninger, der tager hensyn til både historisk følsomme omgivelser og arkitektonisk kvalitet. Firmaet stod for eksempel bag udvidelsen af Louvre i Paris og den berømte pyramide i gården. 

AIA blev stiftet i 1857 af 13 amerikanske arkitekter og har i dag afdelinger over hele USA. Instituttets formål at skabe opmærksomhed om god arkitektur og fremme god praksis i arkitektfaget. De øvrige byggerier som i år er blevet tildelt AIA Architecture Award er blandt andet Calgary Central Library, Chhatrapati Shivaji International Airport Terminal 2, Glenstone Museum, Minnesota State Capitol Restoration og Jishou Art Museum mm

 

Læs mere om Tivoli Hjørnet og AIA Architecture Award

Læs mere om Pei Cobb Freed & Partners Architects 

 

 

 


Tivoli Hjørnet er tidligere blevet tildelt følgende priser
  • National Honor Award, American Institute of Architects, 2020
  • Mixed Use Architecture Award, Architecture MasterPrize, 2019
  • Design Awards, Society of American Registered Architects, New York Council, 2019
  • Special Mention: Commercial/Mixed-Use, Architizer A+ Awards, 2019
  • Award of Merit, American Institute of Architects, New York State Chapter, 2018
  • American Architecture Award, Chicago Athenaeum, 2018
  • nternational Architecture Award, Chicago Athenaeum/European Centre, 2018
     


Tivoli Hjørnet fase 1 og 2

Det prisbelønnede Tivoli Hjørne er delt op i 2 faser ifølge den godkendte lokalplan.

Fase 1 fra 2017 på hjørnet af Bernstorffsgade og Vesterbrogade samt den kommende.

Fase 2 på Vesterbrogade mellem Tivolis Hovedindgang og Dansk Industri, hvor det nuværende Hereford Beefstouw har til huse.