Nyt fra branchen

AG Gruppen opfører DGNB-guld

Illustration: tnt arkitekter/nor3d.

AG Gruppen skal opføre DGNB-guld certificeret andelsboligprojekt af TNT Arkitekter i Nærheden.

AG Gruppen har netop indgået aftale om opførelse af andelsboligprojektet Cikoriehaven med 110 boliger i Nærheden. Bebyggelsen, som bliver fra 2 – 6 etager, er varieret med både rækkehuse, opgangshuse, punkthuse og et parkeringshus. Byggeriet opføres i tegl i forskellige røde og gule nuancer, skriver AG Gruppen i en pressemeddelelse.

Det er TNT Arkitekter, der har tegnet projektet.

– Vi er utrolig glade for, at AG Gruppen vil opføre et andelsboligprojekt hos os. Der er i høj grad brug for forskellige typer af boliger og ejerformer på markedet, og her er andelsboliger en spændende ejerform. Og så er vi glade for at skulle samarbejde med en solid og erfaren partner som AG Gruppen, fortæller direktør i NærHeden P/S Ole Møller.

Andelsboligprojektet er opkaldt efter blomsten Cikorie, og den grønne tankegang er gennemgående for hele projektet, som opføres efter bæredygtighedscertificeringen DGNB-guld. Det grønne gårdrum danner rammen om andelsforeningens fællesskab med legeplads, udekøkken og fælleshus, der understøtter det gode naboskab og kan bruges året rundt til fællesspisning og andre sociale sammenkomster.

 

Illustration: tnt arkitekter/nor3d.

Der er lagt vægt på at trække områdets vilde natur ind i gårdrummet, som får en naturlig og engagtig beplantning, som fremmer biodiversiteten og begrænser driftsomkostningerne for de kommende beboere. Alle får naturligvis egen altan eller terrasse til boligen.

AG Gruppens adm. direktør Robin Feddern er glad for den nye aftale med NærHeden P/S og ser frem til at skulle i gang med andelsboligprojektet:

– Vi ser et stort potentiale i Nærheden, som er en spændende ny bydel med helt ideelle rammer for en nem hverdag og stærke fællesskaber. Her bor man tæt på naturen og grønne omgivelser – men samtidig bynært og med transportmuligheder, uddannelse og indkøb lige uden for døren. Det tiltaler både unge og ældre. I Cikoriehaven har vi derfor lagt vægt på at gøre plads til diversitet og mangfoldighed i foreningen med forskellige boligstørrelser og -typer, så vi henvender os til flest mulige familieformer og livsfaser, siger Robin Feddern.

Salgsstart forventes i foråret 2021.

 


Om Nærheden

NærHeden P/S er et partnerskab mellem Realdania By & Byg og Høje-Taastrup Kommune. Når bydelen er fuldt udviklet, vil der være omkring 3.000 boliger i bydelen. I løbet af det næste halve år vil omkring 700 boliger være færdigbyggede og en stor del af disse indflyttet. Hertil kommer yderligere 700 boliger, som der er solgt byggeret til og som skal opføres over de næste år.