Nyt fra branchen

4,3 millioner tons affald fra byggerier om året

Arkivfoto: Per Rehfeldt.

Dansk Affaldsforening mener man, at byggebranchen skal mere på banen og tage ansvar for at styrke genanvendelsen af byggematerialer.

Bygge- og anlægsaffald udgør den største andel af den årlige samlede danske affaldsmængde: Ud af cirka 11,5 millioner tons affald kommer 4,3 millioner tons fra byggeriet. I Dansk Affaldsforening mener man, at byggebranchen skal mere på banen og tage ansvar for at styrke genanvendelsen af byggematerialer.
Indlæg af Mikkel Brandrup, direktør i Dansk Affaldsforening. Det kan læses i By- og Anlægsavisen.

Byggebranchen må på banen
Imidlertid er det kun en mindre del af byggeaffaldet, der ender på genbrugspladserne, så der er grænser for, hvor meget kommuner og affaldsselskaber kan styrke genbruget af byggeaffald.

Genbrugsbyggemarkeder – kommercielle som kommunale – er endnu en niche i markedet og på ingen måde førstevalget for den almindelige forbruger, håndværker eller bygherre.

 

Genbrug skal ind i klimahandlingsplan
Elbiler, oksekød, flyrejser og vindmøller fylder meget i klimadebatten – men det er værd at huske, at cirka 25 procent af en gennemsnitsdanskers årlige CO2-udledning kommer fra produktionen af ’ting og sager’, som Concito – tænketanken bag udregningen – kalder det.

Læs hele indlægget