Drop dårlig samvittighed, hold fast i arbejdsfællesskabet – og husk at foråret er på vej!

Isolation, mangel på arbejdsglæde og dårlig samvittighed er typiske udfordringer, når man arbejder på distancen. Kan du nikke genkendende til ovenstående, er du ikke alene. Dine kolleger slås med præcis de samme udfordringer.

Derfor føler dig isoleret – med god grund

Når arbejdspladsen flytter hjem i privaten, er vi langt fra vores daglige kolleger, fysiske mødelokaler og fælles frokostordning. Masser af forskning viser, at den største udfordring for `disstancearbejde` er oplevelsen af isolation, savn af kollegafællesskab og samarbejde. Det er gennem feedback, møder på gangen og fysisk samarbejde, at vi finder motivation og arbejdsglæde. Derfor er der masser af gode grunde til, at du føler dig isoleret.

HOLD FAST I ARBEJDSFÆLLESSKABET OG MOTIVATIONEN: Sørg for at have daglig kontakt med dine kolleger via mails, telefon og Skype. Lad være med at aflyse evt. workshops og møder på arbejdspladsen. Se i stedet den nuværende situation, som en mulighed for at afprøve de teknologiske muligheder, når du arbejder på distancen og støt de kolleger, som er mindre stærke på teknologien, sådan at alle bliver inkluderet.

Derfor for du dårlig samvittighed – uden grund

Vores opfattelse af, hvornår der arbejdes, hviler fortsat på en traditionel – og forældet – tankegang tilbage fra industrialiseringen, som handler om tilstedeværelse. Når du, som nu, bliver tvunget til at arbejde på distancen, vil du derfor nærmest pr. instinkt, få dårlig samvittighed – også selv om du ingen grund har til det. På distancen er din arbejdsindsats indsats nemlig kun synlig, når du leverer konkrete produkter, hvad enten det er en mail, som du sender, aftaler du får i hus, afsluttede sager, skitser, tegninger eller visualiseringer. Ingen kan se, at du sidder ved din computer og laver research, udtænker en god idé, holder dig opdateret om materialer, lovsæt eller relevant udvikling inden for branchen, når du gør det hjemmefra.

DROP DEN DÅRLIGE SAMVITTIGHED: Distancearbejde og fald i mængden af arbejdsopgaver som følge af coronakrisen og samfundets stilstand, kan for mange fyrre op under en unødig dårlig samvittighed. Det er derfor vigtigt, at minde sig selv om at din nuværende arbejdssituation og evt. fald i arbejdsopgaver, ligger uden for din ´indflydelsesphere´ og IKKE har noget med dig og din arbejdsindsats at gøre.

Og en ting er sikkert – foråret er på vej!

Selv om uvished måske er tidens største udfordring, er én ting sikkert – foråret er på vej! Husk derfor at gå en tur dagligt, hvor du connecter med krokus, erantis og fuglesang, hvor du sætter dine bekymringer på pause og hvor du husker dig selv på, at alting er midlertidig. Du er ikke alene – dine kolleger savner dig og slås med præcis de samme udfordringer, som dig!