Nyt fra branchen

3XN og Chabanne designer nyt kongrescenter i Nîmes

Visualisering: ©3XN.

3XN og Chabanne skal designe nyt kongrescenter i Nîmes. 119 arkitektfirmaer var med i konkurrencen.

3XN arkitekter og franske Chabanne arkitekter skal designe Palais des Congrès – et nyt kongrescenter i den franske by. I alt var 119 arkitektfirmaer med i konkurrencen, der var udbudt af Nîmes kommune., skriver 3XN arkitekter i en pressemeddelelse.

Visionen for projektet er at skabe nye, dynamiske rammer til konferencer, møder, underholdning og offentlige arrangementer, siger Jan Ammundsen, senior partner hos 3XN.

– Vi forbinder det gamle, historiske Nîmes med nutiden ved at bruge forskellige, naturlige materialer så som lyse sten, rå beton og træ. Vi er glade for at kunne tilbyde Nîmes nye moderne faciliteter, der kan benyttes af kommende generationer.

Clément Mansion, arkitekt hos Chabanne siger, at det nye kongrescenter viser, at det er muligt at forene densiteten i en gammel bykerne med fornemmelsen af store åbne rum, et historisk sted med moderne arkitektur og beroligende haver.

– Der skabes et urbant område, hvor folk kan samles overfor La Porte de France; en åben og imødekommende foyer, der udvider det offentlige rum med en tagterrasse og en restaurantterrasse, der svæver over Colosseum. En ny måde at nyde hjertet af Nîmes på, siger Clément Mansion.

“Projektet er menneskecentreret, og bygningen er designet ud fra en analyse af omgivelserne. Det er en bygning, der er let at forstå og intuitiv at navigere i. 3XN og Chabanne udnytter det privilegium, at bygningen kan skabe et link til byen,” udtaler Nîmes kommune.

 

Visualisering: ©3XN.

 

Placering og design
Palais des Congrès ligger i Nîmes’ historiske centrum. Kongrescenterets unikke placering har været med til at forme den nye bygning med sine karakteristiske kurver, så den respekterer og viger for en tilstødende kirke. Den bølgende facade er designet, så den skaber en elegant dialog mellem offentlige og private rum, samtidig med at dagslys strømmer ind i foyeren.

 

Visualisering: ©3XN.

Bygningens hjerte består af et stort atrium, der fører til en række udgange til offentlige gader, som forbinder Rue Ducros til Porte de France. Et multifunktionelt auditorium får op til 700 siddepladser, der kan nedjusteres efter behov. Yderligere funktioner inkluderer en udstillingshal; multifunktionelle mødelokaler; en tagterrasse; og en bar/restaurant. To hvirveltrapper opfordrer gæsterne til at udforske rummene på en interaktiv måde, og de inviterer til fysisk aktivitet.

 

Byggeriet af Palais des Congrès forventes at påbegynde i 2022 og er estimeret til at stå færdig i 2025.

 


Om Chabanne

Chabanne er et af Frankrigs største arkitektfirmaer, der beskæftiger 130 arkitekter og ingeniører, og er specialiserede i komplekse konstruktioner inden for sport, kultur, sundhedspleje og uddannelse.

I 30 år har Chabanne føjet værdi til projekter ved hjælp af sin brede vifte af færdigheder og ekspertise.

Hvert år vælger mere end 20 entreprenører Chabanne til at føre tilsyn med deres projekter indenfor offentlige faciliteter i Frankrig og i udlandet. Firmaet har både kreative medarbejdere og eksperter ansat, der stræber efter at forbedre brugerkomfort, og tager en dristig arkitektonisk tilgang til at udvikle projekter, der er unikke og innovative med en stærk følelse af formål. Chabannes opmærksomme, fleksible teams tager altid kundernes input og behov med i skabelsen af projekter.Om 3XN

Det prisvindende danske arkitektfirma 3XN har mere end 30 års erfaring med at designe og bygge nyskabende arkitektur, der fokuserer på mennesker. Firmaet blev grundlagt i 1986 og blev hurtigt kendt for at skabe bygninger med et overbevisende design, der er understøttet af et stærkt teoretisk fundament. 3XN arbejder ud fra skandinaviske traditioner om klarhed og generøsitet inden for arkitektur og oversætter det til et globalt publikum. 3XNs projekter bygger på løbende forskning i, hvordan bygninger reflekterer og påvirker menneskelig adfærd og miljø. Dette resulterer i innovative løsninger på komplekse udfordringer.

Blandt firmaets mest profilerede projekter er Olympic House – Det Internationale Olympiske Udvalgs (IOC) hovedkvarter i Lausanne (Schweiz); det nye fiskemarked og Quay Quarter Tower i Sydney (Australien); og Royal Arena og Blue Planet National Aquarium i København (Danmark).

3XN har mere end 130 ansatte på kontorer i København, Stockholm, Sydney, New York og London. Firmaet er i dag en væsentlig spiller på den danske såvel som den internationale arkitekturscene og har designet en lang række højprofilerede og prisvindende bygninger. Olympic House, Den Internationale Olympiske Komités nye hovedsæde, Royal Arena og Sydney Fish Market er blot få eksempler på ikoniske byggerier fra 3XN.

GXN er 3XNs innovationsenhed med speciale i cirkulært design, adfærdsdesign og digitalt design. Missionen er at indsamle og anvende den nyeste viden om materialer, bæredygtighed, adfærd og nye teknologier til brug i 3XNs arkitektur.

 

 Fakta

Størrelse: 10.000 kvm

Klient: Ville de Nîmes

Arkitekter: 3XN og Chabanne

Enginiører og bæredygtighedskonsulenter: Chabanne

Akustikkonsulenter: Marshall Day

Scenografikonsulanter: Scenarchie

Mediekonsultant: Atelier Audiovisuel

Lyskonsulenter: Atelier Roland Jeol

Landskabsarkitekter: Land’Act

Site koordinering: MCG Exploitation