Nyhed

2019 – kamp for designeres rettigheder og flere sager om ligebehandling

2019 var et spændende år for design- og arkitekturbranchen. Det var året, hvor Anne Black forsvarede sine rettigheder og vandt over Netto, og et år, hvor vi hjalp mere end 2300 af jer med arbejdslivet

Af Bo Billeskov Grünberger

Anne Blacks kamp mod kopister

Da Anne Black fik Sø- og Handelsrettens ord for, at Netto havde kopieret hendes produkter og tilkendte hende en erstatning på 1,5 mio. kroner, var det ikke blot en sejr for hende, men for alle danske designere. Interessen for sagen var stor, og vores artikler om Anne Black og hendes kamp for sine rettigheder er vores mest læste artikler fra 2019.

Netto valgte at anke dommen, og dermed er sagen ikke afsluttet endnu, men vi følger den intenst, for der er meget på spil for danske designere.

– Vi har en hel faglighed, hvis produkter baserer sig på immaterielle rettigheder. Dem er vi nødt til at forsvare. Hvis ikke vi får en klar og principiel dom er designerne fredløse. Der er simpelthen frit lejde til at gå ud og hugge og stjæle fra dem, for det har ikke nogen konsekvens. Som andre steder i vores lovgivning, skal det være strafbart at stjæle. Lige nu har vi et system, hvor det faktisk er en forretningsmodel, sagde Peter Toftsø, formand for FAOD, dengang Netto ankede sagen.

For Anne Black betyder det endnu flere måneder med uforrettet sag, mens hendes designvirksomhed skal dække udgifterne, der er forbundet med en lang og opslidende retssag. Det er David mod Goliath, og det kan virke som en kynisk spil fra Nettos side, hvor de forsøger at lægge maksimalt økonomisk pres på Anne Black for at få hende til at give op.

Flere ligebehandlingssager

I 2019 havde vi 2339 medlemssager. Det er en stigning på 9% fra året før, og sagerne er alt fra hjælp med lønforhandlinger, barsel, ansættelser og afskedigelser.

I 2019 havde vi 27 ligebehandlingssager, hvor 13 af sagerne vedrørte mænd, hvilket er en kraftig stigning fra året før, hvor vi kun havde ti ligebehandlingssager i alt. Ligebehandlingssager er især opsigelser i forbindelse med barsel, hvor vi har set, at flere mænd er blevet opsagt enten under eller lige efter deres barsel.

2019 var også et år, hvor flere større tegnestuer skabte opmærksomhed med afskedigelser. Heldigvis viser vores statistik, at folk hurtigt bliver ansat igen, og sagerne melder også om, at der ikke er afvigelser i forhold til de forrige år. I 2019 havde vi 350 sager om ansættelse og 150 sager om afskedigelser, hvilket ligger på niveau med andre år.

– Jeg har en oplevelse af at afskedigelser og sygemeldinger har fyldt en del det seneste år. Jeg ved ikke, om det skyldes, at der har været flere af sådanne henvendelser, eller om det skyldes, at sagerne har været mere komplekse og således fyldt mere end eksempelvis ansættelser, som typisk består af en kort snak med udgangspunkt i deres kontrakt. Jeg kan se, at jeg i 2019 har haft 10 flere afskedigelsessager i 2019, og 5 færre ansættelser, men de samlede tal viser ikke en kæmpe afvigelse fra 2018., siger Viktoria Allerslev Kristensen, der er stud.jur og studentermedhjælper hos os.

Stress

Stress er et andet område, hvor vi desværre ser, at flere og flere medlemmer har brug for hjælp. Vores karrierecoach har haft travlt i de sidste år, for mange medlemmer benytter sig af tilbuddet om at få hjælp, hvis de er ramt af stress eller har brug for hjælp med karrieren. Omkring 200 medlemmer har fået hjælp af vores karrierecoach i 2019, og vi har lavet en aftale med en ekstern coach, der kan hjælpe os i pressede tider for at holde ventetiden nede.

Planlov og karriere

Årets mest sete video handlede om planloven. Vi havde interviewet Mogens Morgen, professor ved Arkitektskolen Aarhus. Han var træt af, at planloven efterhånden kun er vejledende, og at kommunerne i stigende grad tilsidesætter planloven. Og der er stor interesse for byforandringerne hos arkitekter og designere. Vores video om, at højhuse kun er investeringsobjekter er den næstmest sete i 2019.

Alt i alt var 2019 et spændende år for danske designere og arkitekter, og i 2020 bliver der også noget at følge med i. Blandt andet er vi i gang med at forberede forhandlingerne af overenskomst på det private område. I den forbindelse har vi medlemsmøder i København og Aarhus, hvor du kan fortælle os, hvad du mener og hvilke forventninger du har til den nye overenskomst. Det kan du læse mere om her.


Året der gik i tal

– I 2019 blev der startet 2.339 medlemsager mod 2.150 i 2018.  

– Der har i 2019 været knap 350 sager om ansættelser og 150 sager om afskedigelser som er på niveau med 2018.  

– Der har i 2019 været væsentlig flere ligebehandlingsager om afskedigelser i forbindelse med graviditet, barsel og forældreorlov, og der har være flere sager for mænd. Der har i 2019 været 27 ligebehandlingssager, heraf 13 vedrørende mænd. I 2018 var der 10 ligebehandlingssager, heraf var kun 2 vedrørende mænd.

– Den største del af sagerne i 2019 har været 400 arbejdsgiversager, som er henvendelser fra tillidsrepræsentanter, ny- og genanmeldelse af tillidsvalgte, ændringer i DIs medlemskreds og fornyelse af små virksomhedsoverenskomster.

– I 2019 har cirka 200 medlemmer benyttet sig af tilbuddet om karrierecoaching, som er på niveau med 2018.

– FAOD har haft mellem 400 og 700 telefonopkald om måneden, hvor der er færrest i juli og flest i januar og oktober. Tallene kan ikke sammenlignes med 2018, hvor der var ekstraordinære mange opkald på grund af de offentlige overenskomstforhandlinger.