Nyt fra branchen

173 nye ejerboliger i Nærheden

Illustration: Arkitema Architects.

Med CASA som totalentreprenør opfører AKF Koncernen nu et boligprojekt med 173 ejerboliger i Nærheden, Søbakkehusene af Arkitema Architects.

CASA A/S går i gang med at realisere AKF Koncernens byggeri, Søbakkehusene i Nærheden, der er tegnet af Arkitema Architects.

– Med Søbakkehusene vil vi skabe et moderne og trygt boligområde, hvor børnefamilier, singler og par i alle aldre kan trives og leve tæt på byen, naturen og hinanden. Vi vil skabe rammerne for den nemme hverdag, hvor alle vigtige dagligdagsfaciliteter er inden for rækkevidde, og hvor det arkitekttegnede byggeri og landskab giver plads til alle og understøtter fællesskabet blandt områdets beboere. Alle projektets involverede parter har ydet en stor indsats for, at vi er kommet hertil, og det er med stor glæde, at vi i dag kunne tage det første spadestik, siger Ino Dimsits, adm. direktør hos AKF Koncernen.

 

Nem hverdag tæt på naturen
Søbakkehusenes 173 ejerboliger bliver fordelt på 29 rækkehuse, seks kædehuse, to længehuse og fem punkthuse. Hertil opføres et fælles parkeringshus. I alt 16.500 kvadratmeter bebyggelse.

Boligerne er placeret ved Salamandersø og Nærhedens byhave. Områdets udearealer indbyder til ophold, leg og fællesskab, og med en placering i hjertet af bydelen er der kort vej til grønne områder, offentlig transport, indkøbsmuligheder, børneinstitutioner og fritidsaktiviteter. Kommende beboere kan altså se frem til en nem hverdag tæt på naturen.

Facaderne på de nye boliger udføres i robuste materialer som skifer, træ, mørkt tegl, beton og metal. Områdets række- og kædehuse består af stue og 1. sal, og har en størrelse på henholdsvis 106 og 128 kvadratmeter, alt imens længe- og punkthusene indeholder lejligheder, der varierer fra 55-127 kvadratmeter. Boligernes varierede størrelse gør, at de henvender sig til alt fra børnefamilier, singler og par – unge som ældre.

De første boliger i Søbakkehusene står klar til indflytning i slutningen af 2021.