Studiejob

Få hjælp til at finde studiejob

Der er mange måder at finde et studiejob på. Du kan for eksempel bruge dit netværk eller søge opslåede job. Her er nogle forslag til bureauer og portaler, der opslår studiejob. Mange andre jobportaler slår også studiejob op.

Moment er et vikar- og rekrutteringsbureau med speciale i studerende og unge samt færdiguddannede på alle niveauer.

GO.dk (Graduate Online) der – blandt andet står bag Karriere Vejviseren og jobbank.dk.

Endelig kan du hos Forbundet Arkitekter og Designere se en liste med aktuelle ledige job.

Listen bliver opdateret hver dag, og du kan få ledige job direkte i din indbakke, hvis du abonnerer på forbundets nyhedsbrev.

Studenterlønninger

Mange studerende vil gerne ud i branchen og arbejde. Nogle er endda så opsatte på ideen, at de vil arbejde gratis. Det tager Forbundet og Designere afstand fra.

Det er vigtigt at huske, at når du arbejder hos en virksomhed, så er du ansat og skal have en kontrakt. I kontrakten skal løn, arbejdstid og øvrige ansættelsesvilkår som ferie, pensionsindbetaling mv. skal være beskrevet.

Ansættelse som bachelor
Er du bachelor og ansættes i det offentlige, følger du den offentlige overenskomst.

Hvis du bliver ansat i en privat virksomhed, er du som oftest ikke omfattet af nogen overenskomst. Du skal derfor selv forhandle og aftale din løn. Forbundet Arkitekter og Designere anbefaler, at bachelorer i private virksomheder følger lønningerne i staten. Det betyder, at din startløn  uden erhvervserfaring skal være mindst 152,61 kr. i timen eksklusiv feriepenge (pr. 1 april 2015).

Det er vigtigt, at du sørger for at få en klar aftale om, hvordan overarbejde belønnes. Hvis du en uge arbejder mere end 37 timer, skal du enten have mulighed for at afspadsere eller få lønnen for de ekstra timer udbetalt.

Når du er medlem af Forbundet Arkitekter og Designere kan du få gratis rådgivning om din ansættelseskontrakt.

Praktikant – ledig – ansat 2017 – Pjecen der giver svaret på hvad du er, og hvad du skal kræve i løn.
Sidst redigeret 18. juli 2017