Icon

Fornem hæder til ph.d.-studerende fra Arkitektskolen Aarhus

Ph.d.-studerende fra Arkitektskolen Aarhus får som den første arkitekt nogensinde tildelt et EliteForsk-rejsestipendium på 300.000 kroner.

Ph.d.-studerende Asbjørn Søndergaard fra Arkitektskolen Aarhus er som den første arkitekt nogensinde tildelt et EliteForsk-rejsestipendium på 300.000 kroner, skriver Arkitektskolen Aarhus på hjemmesiden.

Stipendiet uddeles af Styrelsen for Forskning og Innovation under Uddannelsesministeriet og ”skal bidrage til, at meget talentfulde ph.d.-studerende kan få længerevarende studieophold ved de allerbedste forskningsmiljøer i verden.” 

Asbjørn Søndergaard forsker i krydsfeltet mellem arkitektur, ingeniørkunst og digitalt drevne fremstillingsprocesser. Stipendiet skal derfor bruges til et forskningsophold på ETH, Eidgenössische Technische Hochschule i Zürich, der var den første institution, som introducerede arkitektonisk robotfremstilling og i dag er verdens førende på feltet. 

Sideløbende med sin forskning er Asbjørn Søndergaard udviklingschef i og medstifter af firmaet Odico, der som den første virksomhed i verden har udviklet software, der anvender robotteknologi for industriel glødetrådsudskæring af avancerede støbeforme i ekspanderet polystyren. Det har gjort det muligt at producere kompliceret design, som det ellers ville være svært at realisere, både teknisk og økonomisk. 

Asbjørn Søndergaard fik overrakt EliteForsk-rejsestipendiet 6. februar på Ny Carlsberg Glyptotek.