Icon
Foto: Per Rehfeldt

Akademiraadet advarer mod ændring af Planloven

Akademiraadet er stærkt kritiske over for lempelse af planloven med baggrund i enøjet fokus på hurtig vækst, hvor lokale, kortsigtede hensyn vinder over langsigtet og helhedsorienteret udvikling.

Akademiraadet - som er Statens rådgiver i kunstneriske spørgsmål – konstaterer med glæde, at erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen heller ikke er interesseret i store vandlande i vandkanten eller gigantiske varehuse i landsbyerne afledt af regeringens ambition om at ændre planloven.

Grunden til at vi henvender os er, at det måske alligevel er, hvad vi får. Ikke i morgen eller om fire år, men om 15 eller 20 år, for det er det perspektiv, vi må have, når vi taler planlægning. Det viser al erfaring fra andre lande med en mere åben og lokalt fortolkende planlov, skriver Akademiraadet i et brev til ministeren.

Vi stiller os derfor stærkt kritiske over for en lempelse af planloven med baggrund i enøjet fokus på hurtig vækst, hvor lokale, kortsigtede hensyn vinder over langsigtet og helhedsorienteret udvikling til gavn for det fælles Danmark.

Danmarks relativt ubrudte kystlinje er i dag hovedattraktionen for danske og udenlandske turister, og det er en del af den særlige fortælling om vores nation. Se bare på Vadehavet og Stevns Klint, der er på UNESCOs verdensarvsliste.


pr